OPŁATKI WIGILIJNE
FOLIE TRANSFEROWE
PAPIER SKROBIOWY
Opłatki wigilijne wypiekane są w grawerowanych matrycach z niepowtarzalnymi wzorami, zgodnie z przepisami prawa kanonicznego.
Do dekoracji i personalizacji czekolady, wyrobów bezowych, makaroników, marshmallows. Dzięki łatwości w przenoszeniu grafiki uzyskujemy niesamowity i niezapomniany efekt wizualny i estetyczny gotowych wyrobów. Łatwość aplikacji - wystarczy polać odpowiednio wcześniej przygotowaną, rozpuszczoną gorącą czekoladą, po czym ostudzić (najlepiej w zamrażarce) i delikatnie usunąć warstwę folii (części niejadalnej).
Bardzo elastyczny i lekki, co zapewnia łatwą aplikację na różnych powierzchniach m.in. "topperach". Nadaj wyjątkowy wygląd fotograficznej jakości, dzięki bardzo zbitej strukturze oraz gładkiej powierzchni. Zapewnia precyzyjne cięcie, dzięki czemu można łatwo tworzyć piękne wzory i dekoracje. Nie tracą swojej elastyczności pod wpływem kontaktu z powietrzem.
Przeznaczony jest na wszystkie kremy z bitą śmietaną włącznie. Nasz wydruk na papierze waflowym ma dość intensywny kolor, a nałożony na śmietanę chłonie wilgoć i łączy się trwale z tortem nabierając jeszcze większej głębi kolorów.
Przeznaczony do wykonywania dekoracji na tortach obłożonych masami cukrowymi, kremami maślanymi, czekoladą lub marcepanem. Papier cukrowy nie nadaje się na kremy na bazie wody, ponieważ szybko się rozpuszcza. Papier cukrowy ze względu na swoją strukturę zapewnia jednak znacznie wyższą jakość nadruku niż w przypadku papierów waflowych.
RODZAJE PAPIERÓW
Kolory do wyboru: beżowa, ecru, brązowa, czarna, czerwona, żółta, fioletowa, niebieska, biała, pomarańczowa, różowa jasna, różowa ciemna, zielona jasna, zielona ciemna. (w zależności od dostępności kolorów).
RODZAJE DEKORACJI
Opłatek, który ozdobi wierzch twojego tortu.
Papier waflowy o grubości 0,4 mm, jest opłatkiem florystycznym przez co nie jest tak efektowny. (najczęściej wybierany na muffinki).
Opłatek, który uatrakcyjni bok twojego tortu.
Papier waflowy o grubości 0,4 mm, jest opłatkiem florystycznym przez co nie jest tak efektowny na bok tortu. (najczęściej wybierany na muffinki).
* Do wykonania topperów należy dokupić masę cukrową.
Opłatek, z którego wykonasz jadalne dekoracje "2D" na twój tort. Topper z masy cukrowej to sama w sobie wisienka na torcie. Banalnie prosty do samodzielnego wykonania.
Opłatek, który ożywi bok twojego tortu w formie obrazu.
Papier waflowy o grubości 0,4 mm, jest opłatkiem florystycznym przez co nie jest tak efektowny jako tryptyk. (najczęściej wybierany na muffinki).
Opłatek, który ozdobi twoje muffinki w niepowtarzalny sposób podczas np. imprezy okolicznościowej, firmowej, spotkania integracyjnego czy bankietu. Świetne rezultaty osiągniesz, dekorując muffinki na płasko jak "TOPY" lub w pionie jak "TOPPERY".
Najczęściej wybieranym na muffinki jest papier waflowy o grubości 0,4 mm.
*Wymiary i kształty w cenniku.
Podkład pozwala na spektakularne wyeksponowanie własnoręcznych wypieków. Idealny do wszystkich rodzajów ciast i wyrobów cukierniczych takich jak: ciastka, piętrowe torty, ciasta, bezy, pierniczki, babeczki, wykwintne desery i wiele innych.
Podkład pokryty ozdobną, lśniącą folią. Dzięki gładkiej wierzchniej warstwie jest odporna na tłuszcz oraz nie przesiąka. W przypadku podkładów pod cięższe torty (angielskie) warstwa wierzchnia jest wytłaczana i również odporna na tłuszcz i przesiąkanie.
Jadalna masa cukrowa o idealnych parametrach plastycznych do modelowania i dekorowania słodkich wyrobów. Użycie masy jest bardzo łatwe. Wystarczy zagniatać do momentu uzyskania pełnej plastyczności (konsystencja plasteliny). Idealna do pracy z barwnikami spożywczymi. Możesz użyć jej do powlekania tortów, ciast, modelowania figurek w stylu Angielskim, koronek, falbanek, różyczek, listków, napisów, postaci z bajek i filmów oraz wykonania topperów.
Posypka, która nada barw twoim ulubionym wypiekom i deserom. Lekka, chrupiąca posypka waflowa w różnych kolorach jest niesamowitą dekoracją dookoła tortu, ciast i ciasteczek.
Posypki waflowe są doskonałym rozwiązaniem dla osób z ograniczeniami dietetycznymi oraz dzieci, dzięki obniżonej zawartości cukru w składzie.
PRZYJMOWANIE ZAMÓWIEŃ:
24h/7 dni w tygodniu.
CZAS REALIZACJI:
z gotowym projektem klienta do 2 dni.
z przygotowaniem projektu do 3 dni.
z usługą express do 36 h. (na telefon).
ODBIORY OSOBISTE:
Zgodnie z wybranym terminem w zamówieniu
lub
po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
Numer konta w Mbank 74 1140 2004 0000 3102 7575 9409
* Polecamy płatność BLIKiem - przelew na numer telefonu.
SINCE 2019